V noci už jsou přízemní mrazíky a tak jestli vám na zahradě zbyla nějaká rajčata, pak je nejvyšší čas je už všechny sklidit. Máte jich plný hrnec, ale co teď s nimi? Zkuste super jednoduchý recept na sugo pomodoro neboli rajčatovou omáčku.
Pokrájejte si rajčata, v mém případě to bylo přibližně 1,5 kg. Přidejte jednu větší mrkev, jednu petržel bez natě a kousek celeru, vše nakrájené na kostičky. Do směsi ještě přilijte přibližně jednu lžíci olivového oleje. Celou směs přiveďte k varu, osolte a opepřete a povařte, dokud kořenatá pěkně zelenina nezměkne.
Pokud jste si rajčata nakrájeli na drobno a nevadí vám ve směsi rajčatová semínka a slupky, pak do směsi prolisujte dva až tři stroužky českého česneku a vhoďte hrstičku natrhané čerstvé bazalky, můžete podle libosti ještě dopepřit nebo dosolit a omáčku rovnou přelít do zavařovacích sklenic.
Jestli chcete omáčku pěkně hladkou, pak rajčata s ostatní změklou zeleninou odstavte z plotny a nechte trochu schladnout. Až bude směs teplá, nikoliv vroucí, rozmixujte ji nebo propasírujte a znovu přelijte do čistého hrnce. Nyní přidejte česnek a nadrobno natrhanou bazalku, minutku povařte a případně dochuťte. Teď můžete směs nalít do sklenic.
V hrnci nebo v troubě zavařte a domácí sugo pomodoro máte hotové. Výborně se hodí do špaget nebo lasagní.
Dobrou chuť!
Peťa
Sdílejte radost ze šití
Líbí se vám tento článek? Sdílejte ho s přáteli pomocí sociálních sítí nebo mi napište komentář dole pod článkem. Budu ráda za každou zpětnou vazbu. ♥
Střihy zdarma
Víte, že na těchto stránkách najdete také střihy zdarma ke stažení?
A víte, že jsem napsala knihu, ve které se dělím o své tipy k šití?
Podpořte Prošikulky.cz
Nákupem mých střihů v e-shopu podpoříte chod těchto stránek (bez otravných reklam) se spoustou kvalitních návodů na šití zdarma.